Shopware

Wij werken met Shopware als bewezen oplossing voor e-commerce platformen. In Duitsland is Shopware marktleider. Ook in Nederland kiezen steeds meer e-commercepartijen voor dit krachtige platform. Wij zetten graag voor je op een rijtje wat we zo goed vinden aan Shopware.

(Weten hoe Shopware en Magento zich tot elkaar verhouden? Download dan ons whitepaper over Shopware vs. Magento).

Waarom Shopware?

Je webshop staat of valt met eenvoud. De eenvoud waarmee bezoekers jouw webshop kunnen verkennen, producten kunnen bekijken en hun bestelling kunnen plaatsen. Dat klinkt logisch. Maar in de praktijk is usability binnen webshops een enorme uitdaging. In Shopware is bijzonder goed nagedacht over hoe gebruikers hun weg door een webshop klikken. Het snel bekijken van producten, deze met één klik op de knop aan je winkelmandje toevoegen en een soepel bestelproces: in Shopware standaard aanwezig.

Overzichtelijk beheer

Voor jou als webshop-beheerder is het cruciaal dat je je weg snel kunt vinden, ongeacht wat je wilt doen. Of het nou het bijwerken van één of meer producten is, uitzoeken wat de status van een bestelling is, een klantsegment creëren of snel een nieuwe landingspagina aanmaken. Door de krachtige zoekfunctie en slimme techniek is de beheeromgeving van Shopware ook nog eens razendsnel. Nooit meer wachten totdat een lijst met producten volledig is geladen, wat een genot.

Krachtige marketingsuite

Een webshop die technisch op orde is, is natuurlijk maar het halve werk. En dus biedt Shopware je een bijzonder fijne set aan marketingmogelijkheden. Wat dacht je van Customer Streams, waarmee je jouw klanten op bezoek- en shopgedrag kunt segmenteren? Of Product Streams, waarmee je snel een unieke verzameling producten kunt samenstellen op basis van bijvoorbeeld kleur of prijs. Ideaal om in te zetten als landingspagina voor je volgende marketingactie.

Nog leuker zijn de Shopping Worlds. Zonder enige kennis van HTML/CSS tuig je binnen no-time interactieve landingspagina’s en look books op. Zo neem je jouw bezoekers mee in de wereld omtrent jouw product. En alsof dat nog niet genoeg is, kent het beheersysteem een hoop fijne mogelijkheden om doelgericht acties te doen. Van webshop-brede sale tot gesegmenteerde kortingsacties en zelfs live shopping. Alles waar je als marketeer van hebt gedroomd.

Korte time-to-market

Binnen vier maanden online zijn met je webshop? Met Shopware kan het. Dankzij de modulaire opbouw is snel een goede basis te realiseren. Een basis die na oplevering snel en efficiënt is uit te bouwen. Met de Enterprise-versie is het zelfs mogelijk om meerdere shops tegelijk te introduceren.

Efficiënt te koppelen en uit te breiden

Het is misschien wel de grootste kracht van Shopware: de eindeloze integratiemogelijkheden. Door een krachtige en uitbreidbare API kan vrijwel ieder systeem worden aangesloten.

Complete B2B-uitbreiding

Lever jij veel aan de zakelijke markt en is integratie met je bedrijfsprocessen cruciaal? Dan is de B2B Suite van Shopware voor jou gemaakt. Hiermee kun je voor jouw afnemers bijvoorbeeld verschillende rollen aanmaken, met ieder hun eigen budgetten. Of wat te denken van een proces voor het goedkeuren van extra uitgaven? Klantspecifieke prijsstellingen en herhaalbestellingen zijn in no-time ingericht, en prijsaanvragen volledig geautomatiseerd.