Shopware

Wij werken met Shopware als bewezen oplossing voor e-commerce platformen. In Duitsland is Shopware marktleider. Ook in Nederland kiezen steeds meer e-commercepartijen voor dit krachtige open-source platform. Wij zetten graag voor je op een rijtje wat we zo goed vinden aan dit platform.

Wat is Shopware?

Shopware is een e-commerce platform waarmee je webshops kunt realiseren. Het bedrijf hierachter bestaat meer dan 18 jaar en inmiddels zijn er zo’n 85.000 installaties van het platform in Europa. In Nederland raakt Shopware steeds bekender, met name omdat het platform zich goed kan meten met bijvoorbeeld Magento. Wereldmerken als Aston Martin, L’oreal en Haribo maken voor hun online shops gebruik van het platform maar ook een flink aantal Nederlandse merken waaronder Imps & Elfs, Prixos, Neleman Wijn en Petrol Industries.

Waarom Shopware?

Je webshop staat of valt met eenvoud. De eenvoud waarmee bezoekers jouw webshop kunnen verkennen. Waarmee ze producten kunnen bekijken en hun bestelling kunnen plaatsen. Dat klinkt logisch. Maar in de praktijk is usability binnen webshops een enorme uitdaging. In Shopware is bijzonder goed nagedacht over hoe gebruikers hun weg door een webshop klikken. Het snel bekijken van producten en deze met één klik op de knop aan je winkelmandje toevoegen. Maar ook een soepel bestelproces is in Shopware standaard aanwezig.

Hoe goed is Shopware?

Shopware is een goed en compleet e-commercepakket dat bovendien op allerlei manieren uitbreidbaar is. Het kan zich qua functionaliteit meten met bijvoorbeeld Magento en heeft op platformen als Lightspeed en Shopify dat wensen op maat veel beter zijn te realiseren. Test Shopware vooral zelf om te ontdekken of het platform bij je past. Je kunt binnen één omgeving uitbreiden met meerdere webshops, koppelen met bestaande systemen en hebt een flinke keur aan marketing-mogelijkheden. Met goede techniek en een uitgekiend ontwerp maak je van je webshop een nog groter succes.

Emotional shopping

In Shopware staat emotie centraal. Met behulp van het platform breng je je merk tot leven. Het vergroot de betrokkenheid van je bezoekers. In het CMS heb je tal van mogelijkheden tot je beschikking. Zo kun je je bezoekers een emotierijke en sfeervolle beleving te bieden. Zowel in je productpresentatie als het verkoopproces. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle webshop.

Overzichtelijk beheer

Voor jou als webshop-beheerder is het cruciaal dat je je weg snel kunt vinden, ongeacht wat je wilt doen. Of het nou het bijwerken van één of meer producten is, uitzoeken wat de status van een bestelling is, een klantsegment creëren of snel een nieuwe landingspagina aanmaken. Door de krachtige zoekfunctie en slimme techniek is de beheeromgeving ook nog eens razendsnel. Nooit meer wachten totdat een lijst met producten volledig is geladen, wat een genot.

Krachtige marketingsuite

Een webshop die technisch op orde is, is natuurlijk maar het halve werk. En dus biedt Shopware je een bijzonder fijne set aan marketingmogelijkheden. Wat dacht je van Customer Streams, waarmee je jouw klanten op bezoek- en shopgedrag kunt segmenteren? Of Product Streams, waarmee je snel een unieke verzameling producten kunt samenstellen op basis van bijvoorbeeld kleur of prijs. Ideaal om in te zetten als landingspagina voor je volgende marketingactie.

Nog leuker zijn de Shopping Worlds. Zonder enige kennis van HTML/CSS tuig je binnen no-time interactieve landingspagina’s en look books op. Zo neem je jouw bezoekers mee in de wereld omtrent jouw product. En alsof dat nog niet genoeg is, kent het beheersysteem een hoop fijne mogelijkheden om doelgericht acties te doen. Van webshop-brede sale tot gesegmenteerde kortingsacties en zelfs live shopping. Alles waar je als marketeer van hebt gedroomd.

Korte time-to-market

Binnen vier maanden online zijn met je webshop? Met Shopware kan het. Dankzij de modulaire opbouw is snel een goede basis te realiseren. Een basis die na oplevering snel en efficiënt is uit te bouwen. Met de Enterprise-versie is het zelfs mogelijk om meerdere shops tegelijk te introduceren.

Efficiënt te koppelen en uit te breiden

Het is misschien wel de grootste kracht van Shopware: de eindeloze integratiemogelijkheden. Het systeem heeft een krachtige en uitbreidbare API. Zo vrijwel ieder systeem worden aangesloten. Je kunt je betaal- en verzendpartner koppelen. Maar de webshop is ook te integreren met je eigen kassasysteem, voorraadbeheer of ERP- of boekhoudpakket. Op die manier maak je van je webshop een echte teamspeler.

Complete Shopware B2B uitbreiding

Lever jij veel aan de zakelijke markt? Is integratie met je bedrijfsprocessen cruciaal? Dan is de Shopware B2B Suite voor jou gemaakt. Deze suite is onderdeel van Shopware Enterprise en hiermee kun je voor jouw afnemers bijvoorbeeld verschillende rollen aanmaken. Voor iedere rol kun je vervolgens budgetlimieten instellen. Wil je flexibiliteit? Dan kun je goedkeuringsflows instellen. Of wat te denken van een proces voor het goedkeuren van extra uitgaven? Klantspecifieke prijsstellingen en herhaal-bestellingen zijn in no-time ingericht, en prijsaanvragen volledig geautomatiseerd.

Past Shopware bij jou?

Wanneer je denkt dat Shopware bij je past, is de volgende stap het vinden van een goede ontwikkelpartner. Kiener is Shopware Business Partner, we stellen onszelf graag kort aan je voor.

Leer Kiener kennen