Shopware: het e-commerce platform waar je op kunt bouwen

Kiener werkt met Shopware omdat het een bewezen oplossing voor e-commerce is. Niet voor niets is Shopware marktleider in Duitsland. Ook in Nederland kiezen steeds meer e-commerce bedrijven voor het krachtige open-source Shopware platform. Wij zetten daarom graag voor je op een rijtje waarom we denken dat dit platform ook voor jouw digital commerce de beste keuze is.

Wat is Shopware?

Wat is Shopware? Het antwoord is simpel: een e-commerce platform waarmee je webshops kunt realiseren. Het bedrijf achter Shopware bestaat meer dan 18 jaar. Alleen al in Europa zijn er 85.000 bedrijven die het gebruiken. Wereldmerken als Aston Martin, L’oreal en Haribo draaien hun online shops op het platform. Ook in Nederland maken slimme bedrijven steeds vaker de keus voor Shopware. Denk aan merken als Imps & Elfs, Prixos, Neleman Wijn en Petrol Industries.

Waarom Shopware?

Je webshop staat of valt met eenvoud. De eenvoud waarmee bezoekers jouw webshop kunnen verkennen. Waarmee ze producten kunnen bekijken en hun bestelling kunnen plaatsen. Dat klinkt logisch. Maar in de praktijk is usability binnen webshops een enorme uitdaging. In Shopware is bijzonder goed nagedacht over hoe gebruikers hun weg door een webshop klikken. Het snel bekijken van producten en deze met één klik op de knop aan je winkelmandje toevoegen. Maar ook een soepel bestelproces is in Shopware standaard aanwezig.

Shopware partners

Om je webshop met Shopware te kunnen ontwikkelen schakel je het liefst een expert in. Wanneer je een Shopware partner in de arm neemt ben je verzekerd van een partij die je webshop op de juiste manier ontwerp, bouwt en onderhoudt.

Hoe goed is Shopware?

Shopware is een goed en compleet e-commercepakket dat op veel verschillende manieren uit te breiden is. Het kan zich qua functionaliteit meten met bijvoorbeeld Magento. En het heeft op vergelijkbare platformen als Lightspeed en Shopify voor dat wensen op maat veel beter te realiseren zijn. Shopware is daarmee de beste keus voor iedereen die een veelzijdige oplossing zoekt voor een webshop die net even wat meer te bieden heeft voor online klanten.

Emotional shopping

In Shopware staat emotie centraal. Met behulp van het platform breng je jouw merk en je bedrijf tot leven. Dat vergroot de betrokkenheid van je bezoekers. In het CMS heb je daarvoor tal van mogelijkheden tot je beschikking. Zo kun je jouw bezoekers een emotierijke en sfeervolle beleving bieden. Zowel in je productpresentatie als in het verkoopproces. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle webshop.

Overzichtelijk beheer

Als webshopbeheerder is het cruciaal dat je snel je weg kunt vinden in de beheeromgeving, ongeacht wat je wilt doen. Of het nu gaat om het bijwerken van één of meer producten, het uitzoeken van wat de status van een bestelling is, het samenstellen van een klantsegment of het aanmaken van een nieuwe landingspagina. Door de krachtige zoekfunctie en slimme techniek is die beheeromgeving ook nog eens razendsnel. Dus nooit meer wachten totdat een lijst met producten volledig is geladen. Dat scheelt een hoop frustratie en tijd.

Krachtige marketing suite

Een technisch goede webshop is nog maar het halve werk. Daarom biedt Shopware je een bijzonder fijne set aan marketingmogelijkheden. Wat dacht je van Customer Streams? Daarmee segmenteer je in een handomdraai jouw klanten op bezoek- en shopgedrag. Of Product Streams? Dat is een krachtige tool om snel een unieke verzameling mee samen te stellen op basis van bijvoorbeeld kleur of prijs. Ideaal om in te zetten als landingspagina voor je volgende marketingactie.

Shopping worlds

Nog leuker zijn de Shopping Worlds. Daarmee tuig je zonder enige kennis van HTML of CSS binnen no-time interactieve landingspagina’s en look books op. Zo neem je jouw bezoekers mee in de wereld van jouw producten. En alsof dat nog niet genoeg is, kent het beheersysteem veel mogelijkheden om doelgericht acties op touw te zetten. Van webshop-brede sales tot gesegmenteerde kortingsacties en zelfs live shopping. Smullen voor marketeers!

Korte time-to-market

Binnen vier maanden online zijn met je webshop? Met Shopware kan het. Dankzij de modulaire opbouw van het platform realiseer je snel een goede basis. Een basis die na oplevering snel en efficiënt is uit te bouwen. Met de Enterprise-versie is het zelfs mogelijk om meerdere shops tegelijkertijd te introduceren. De time-to-market is daarmee niet langer een belemmerende factor voor je activiteiten op e-cemmerce gebied.

Efficiënt te koppelen en uit te breiden

Het is misschien wel de grootste kracht van Shopware: de eindeloze integratiemogelijkheden die standaard aanwezig zijn. Het systeem heeft een krachtige en uitbreidbare API. Daarmee kan vrijwel elk systeem probleemloos worden aangesloten. Zo koppel je eenvoudig je betaal- en verzendpartner aan je webshop. Uiteraard kun je ook je eigen kassasysteem, voorraadbeheer of ERP- of boekhoudpakket integreren met je webshop. Shopware is van alle (digitale) markten thuis!

Shopware Enterprise: complete B2B-uitbreiding

Lever jij veel aan de zakelijke markt? Is integratie met je bedrijfsprocessen cruciaal? Dan is de Shopware B2B Suite voor jou gemaakt. Deze suite is onderdeel van de Enterprise-licentie. Je kunt er voor je afnemers bijvoorbeeld verschillende rollen mee aanmaken. Voor elke rol kun je vervolgens budgetlimieten instellen. Wil je flexibiliteit? Stel dan goedkeuringsflows in. Ook heb je de beschikking over een proces voor het goedkeuren van extra uitgaven. Je klantspecifieke prijsstellingen en herhaalbestellingen zijn in mum van tijd ingericht. Prijsaanvragen handel je volledig geautomatiseerd af. met de B2B-functionaliteit maak jij het leven van je zakelijke klanten een stuk gemakkelijker.

Past Shopware bij jou?

Denk je dat Shopware bij jouw digital commerce past? Dan is de volgende stap het vinden van een goede ontwikkelaar. Kiener is gecertificeerd Business Partner en heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van webshops en integraties. We stellen onszelf graag aan je voor. En we kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden die Shopware biedt. Een afspraak is zo gemaakt!

Maak een afspraak