Dit betekent een Shopware partner voor jouw webshop

Een Shopware webshop vanaf de eerste code opbouwen is niet eenvoudig. Het is dan ook logisch dat je daarvoor een expert inschakelt, oftewel een Shopware partner. Zo’n partner ontwerpt, bouwt en onderhoudt je online winkel. Lees verder om erachter te komen wat die services precies inhouden. Want een Shopware partner helpt je niet alleen, maar zorgt ook voor verdere groei van je zaak.

De populariteit van Shopware

Shopware wordt steeds populairder. Op dit moment is het zelfs de marktleider in Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk gaat de groei hard: in anderhalf jaar tijd is het aantal gebruikers daar vervijfvoudigd. Ook in Nederland ontdekken steeds meer webshops dit handige open-source e-commerce platform. Inmiddels maken al zo’n 85.000 online winkels wereldwijd er gebruik van, waaronder grote bedrijven, zoals Haribo, L’Oréal en Stabilo. Vrijwel elke webshop heeft een Shopware partner. Hieronder zetten we op een rijtje wat zo’n partner voor je kan betekenen.

Een e-commerce strategie opzetten met een Shopware partner

Met minimale inspanning zorgen voor maximale groei: dat wil iedereen. Om dat te bereiken, is het belangrijk om niet lukraak aan de slag te gaan, maar eerst een plan op papier te hebben. Dat plan is een e-commerce strategie. Een Shopware partner stelt die samen met jou op. Het resultaat is een praktisch actieplan met eisen en wensen. Dat bestaat onder andere uit je doelen, de stappen om deze te bereiken, de factoren die van invloed zijn op je groei en de knelpunten met bijbehorende verbeteringen.

Je webshop ontwerpen en bouwen

Op basis van de e-commerce strategie ontwerpt en bouwt de Shopware partner je webshop. Een goed ontwerp en stabiele techniek zijn de belangrijkste factoren. Dat houdt in dat de stijl van je online winkel er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook op ieder scherm en in elke browser dezelfde uitstraling en functionaliteit heeft. Het maakt niet uit of je klant winkelt via de laptop, tablet of smartphone. Ook krijg je advies over welke Shopware-licentie het beste bij je situatie past en welke uitbreidingen je webwinkel nog beter maken.

Systemen koppelen

Over uitbreiden gesproken: een webshop vormt niet één groot geheel. Aan de basis koppel je zeker 3 systemen: een verzend- en betaalsysteem en je platform. Shopware levert hier standaard koppelingen voor. Je Shopware partner kan ook andere belangrijke systemen koppelen aan je online winkel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorraadbeheer, een kassa- en administratiesysteem. Zo is alles op elkaar ingespeeld, wat het beheren van je webwinkel een stuk efficiënter maakt.

Je conversie verbeteren

Als je webshop eenmaal online is, dan stopt het werk daar niet. Want natuurlijk wil je blijven groeien. Ook hierbij helpt de Shopware partner. Dat begint met analyses van statistieken over het gedrag van je bezoekers en de prestaties van je webshop. Op basis van die informatie verbetert de partner bijvoorbeeld de vindbaarheid, de laadtijd en de navigatie van je webwinkel. Dit is een doorlopend proces, want het gedrag van je klanten verandert vaak voortdurend. Zo kan je conversie ongestoord verder blijven stijgen.

Voor hosting en onderhoud zorgen

Veel Shopware partners bieden extra services. Die zijn allemaal bedoeld om de stabiliteit, snelheid en veiligheid van je online winkel te waarborgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hosting die optimaal is ingericht voor het gebruik van Shopware. Of voor onderhoud en beveiliging, waarmee je webshop niet alleen veilig, maar ook up-to-date blijft. Als laatste is er de support. Bij een Shopware partner kun je terecht met al je vragen en voor ondersteuning.

Community van partners

Om al deze taken zo goed mogelijk uit te voeren, moeten Shopware partners zelf ook op de hoogte blijven. Daarom vormen ze met elkaar een community, waarin ze ontwikkelingen en verbeteringen met elkaar uitwisselen. Op die manier wordt het e-commerce platform steeds beter. Jaarlijks is er in Duitsland zelfs een community dag. Dan kondigt Shopware de nieuwste functies en vaak ook een nieuwe versie aan. Ook kunnen partners met elkaar sparren over hun aanpak en werkwijze.

Kiener als Shopware partner

Kiener is al jaren gecertificeerd Shopware partner. Onze kennis in combinatie met de techniek van Shopware leveren jou meer klanten en meer omzet op. Wil je weten wat wij precies voor jouw webshop kunnen betekenen? Een afspraak is zo gemaakt!