E-mailmarketing voor je Shopware webshop

Als je e-mailmarketing op de juiste manier inzet kun je hiermee je online verkopen een flinke impuls geven. Uit recent Nederlands onderzoek blijkt namelijk dat 24% van de ontvangers een e-commerce nieuwsbrief opent en dat 12% hiervan doorklikt naar je website. De conversieratio van verkeer uit e-mailmarketing is bovendien vaak een stuk hoger is die van andere kanalen. Hier ligt hier dus een grote kans om meer omzet met je webshop te genereren.

E-mailmarketing werkt. Zeker als je aanmeldingen van klanten voor e-mails op de juiste manier verzameld. Als je nauwkeurig en foutloos bent in je teksten. En zorgt voor een persoonlijke aanpak. Goede e-mailmarketing richt zich op het verkopen van producten. Maar het is ook een middel om je klant meer (persoonlijke) aandacht te geven. Want zonder die aandacht neemt de loyaliteit af. Je retentie daalt. Uiteindelijk verlies je daarmee klanten.

Belangrijk: goede tools en koppeling met je webshop

Voor effectieve e-mailmarketing zijn goede tools onmisbaar. Een tool waarmee je kunt personaliseren. Maar ook segmenteren op doelgroep en interesse. Koppel je die tool goed aan je webshop dan kun je productinformatie uit je shop automatisch overnemen. Je klanten krijgen dan alleen producten te zien die ze echt willen zien. Een goede koppeling zorgt verder dat je adressenbestand altijd actueel is. Dat alle relevante informatie om te segmenteren paraat staat. En dat je altijd de juiste productinformatie overneemt. Dat scheelt.

Shopware en MailCampaigns: de ideale combinatie

Kiener geeft voor e-mailmarketing voorkeur aan MailCampaigns. Daarmee verstuur je gepersonaliseerde mailings. Je kunt het ook gebruiken voor marketing automation. Het systeem kan uitgebreid gekoppeld worden aan je Shopware-webshop. De mensen van MailCampaigns helpen je bovendien graag met het maken van een doelgerichte strategie. Of het inrichten van je kanaal voor e-mailmarketing. Zo zorg je ervoor dat e-mailmarketing voor jou ook echt iets op gaat leveren.

Meer weten over e-mailmarketing?

Heb je een vraag over e-mailmarketing? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op