Feed management in Shopware

Goed feed management helpt je om meer relevant verkeer naar je website te genereren. Door jouw producten weer te geven op andere kanalen zoals marktplaats.nl, bol.com of beslist.nl genereer je extra verkopen, maar vooral een veel groter bereik. Je kunt het ook handig inzetten om ervoor te zorgen dat je productinformatie altijd, overal en op elk kanaal volledig consistent is. Die uniformiteit zorgt voor een professionele uitstraling van je webshop naar je klanten. Met een goede tool voor feed management is dat bovendien niet langer een dagtaak.

Hoe werkt feed management?

Om je producten op verschillende (verkoop)kanalen weer te geven wordt vaak gevraagd om een zogenoemde product feed aan te leveren. Dit is niets anders dan een actueel exportbestand dat regelmatig geautomatiseerd wordt bijgewerkt. De feed is meestal bereikbaar via een url (webadres) die je bij de betreffende partij aanlevert. Afhankelijk van waar je jouw producten wilt vertonen moet deze feed aan bepaalde kenmerken voldoen. Maar die kenmerken verschillen per situatie. Zo vraagt bol.com bijvoorbeeld net iets andere informatie dan Amazon.

Welke voordelen biedt een feed management tool?

Als je handmatig voor elk kanaal een aparte feed moet onderhouden kost dit enorm veel tijd. Daar komt een feed management tool om de hoek kijken. Daarmee maak je zonder tussenkomst van technische partners zelf eenvoudig nieuwe feeds aan. Na koppeling met je website wordt alle relevante informatie automatisch overgenomen. Je geeft daarna simpelweg aan voor welk kanaal je wilt exporteren en selecteert de velden die moeten worden gekoppeld. De tool geeft je vervolgens automatisch een bruikbare feed url.

Feed management in Shopware? Kiener adviseert Channable.

Wij raden je aan om eens naar het Nederlandse Channable te kijken. Via deze tool is het mogelijk om jouw producten op ruim 1.000 vergelijkingswebsites te tonen en op tientallen marketplaces te verkopen. Bovendien kun je Channable koppelen met AdWords om dynamische advertenties te genereren. Tenslotte kun je met Channable automatisch order-informatie synchroniseren tussen verschillende marketplace en je webshop.

Meer weten over feed management?

Heb je een vraag over Feed management? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op