Kassasysteem (POS) voor Shopware

Als je een of meer fysieke winkels en een webshop hebt wil je het liefst alle verkopen op dezelfde plek managen. Kortom, je wilt dat je kassasysteem (POS) met je webshop praat en andersom. Met Shopware kun je gebruikmaken van Pickware POS. Dit is een volledig geïntegreerd kassasysteem dat naadloos geïntegreerd is in je webshop. Via het kassasysteem heb je direct inzicht in de webshop en vice versa.

De combinatie van fysieke winkel(s) met een webshop brengt de nodige complexiteit met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je voorraden kloppen, zodat er nooit wordt misgegrepen bij een bestelling? Of hoe voorkom je dat je een dubbele administratie moet voeren? Met als gevolg dat je klanten aan de kassa staan met een retour en je ze niet kunt helpen? Genoeg vraagstukken die je liefst wilt vermijden. Met een gekoppeld kassasysteem kan dat.

Wat zijn de voordelen van een gekoppeld kassasysteem?

  • Eenduidige winkelbeleving voor je klanten
  • Alle systemen werken op basis van dezelfde voorraad
  • Online en offline bestellingen lopen via dezelfde orderstroom
  • Je administratie is altijd actueel en kloppend
  • Producten worden niet langer dubbel verkocht
  • Klanten hebben inzicht in de voorraadstatus, wat extra verkoopkansen creëert
  • Klanten kunnen producten online bestellen en in-store afhalen (click & collect)
  • Klanten kunnen hun bestelling na laten bezorgen als hun maat of uitvoering niet voorradig is in je webwinkel

Hoe combineer je offline en online verkoopkanalen?

Breng goed in kaart of jouw huidige kassasysteem is te koppelen met andere systemen. In sommige gevallen zal er al een mogelijkheid om jouw kassasysteem met Shopware te koppelen bestaan. In andere gevallen zul je deze koppeling moeten laten ontwikkelen. Het is raadzaam om vooraf met een expert te bepalen hoe je met online en offline voorraden en bestellingen om wilt gaan. Dit bepaalt ook meteen voor een deel jouw eisen aan een eventuele koppeling. Uiteraard kunnen wij je ook hier uitstekend mee van dienst zijn.

Meer weten over kassasystemen?

Heb je een vraag over kassasystemen? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op