Transactionele e-mails in Shopware

Alle e-mails over bestellingen en klant-accounts die vanuit je Shopware webshop worden verstuurd noemen we transactionele e-mails. De kracht van deze e-mails wordt vaak sterk onderschat. Het zijn belangrijke contactmomenten die bijdragen aan de beleving van de klant. Ze dragen bij aan de klanttevredenheid en retentie. Je wilt daarom dat deze informatie zo vriendelijk en zo helder mogelijk is. Zonder fouten of slordigheden die afbreuk doen aan de kwaliteit van je webshop. Kiener en Shopware zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Hoe verstuur je op de juiste manier?

Om te zorgen dat je transactionele e-mails er piekfijn uitzien en goed afgeleverd worden bij je klanten hebben we de volgende adviezen voor je:

 • Gebruik een externe e-mailservice
  Maak gebruik van een externe e-mailservice voor meer betrouwbaarheid. Wij raden bijvoorbeeld SMTP.software aan, met eigen servers in Nederland. Wel zo veilig.
 • Zorg voor een goede organisatie
  Breng in kaart welke e-mails er standaard vanuit jouw webshop en/of omringende systemen worden verstuurd en wat het doel van elke e-mail is. Zorg dat die doelen bereikt worden.
 • Laat je e-mails er netjes uitzien
  Zorg dat al je e-mails er verzorgd uitzien en herkenbaar en persoonlijk zijn. Hou er rekening mee dat klanten ze in meer dan 50% van de gevallen op mobiele telefoons bekijken.
 • Grondig testen
  Test vooraf alle mogelijke scenario’s om zeker te weten dat door jou verstuurde e-mails logisch op elkaar aansluiten en dezelfde tone of voice hebben.

Meer weten over transactionele e-mails?

Heb je een vraag over transactionele e-mails? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op