Verzendmethodes in Shopware

Ruim negentig procent van de online shoppers kijkt eerst naar de verzendopties voordat ze richting de checkout van je webshop gaan. En slechts zestig procent van de consumenten kan op reguliere bezorgtijden een pakketje in ontvangst nemen. Bijna zeventig procent van hen laat daarom hun winkelwagentje onverrichterzake achter als de verzendopties in je webshop niet aansluiten bij hun behoeften. De verzendmethodes in Shopware zijn daarom cruciaal voor je conversie.

Welke keuze heb je in Shopware verzendmethodes?

Voor de verzendopties die je in je webshop aanbiedt ben je afhankelijk van de verzendpartij waarvoor je kiest. Bij die keuze heb je twee mogelijkheden: een directe koppeling met je vervoerder, of een koppeling met een partij die zich om het gehele verzendproces bekommert en achter de schermen met meerdere vervoerders werkt.

Doordat het aantal bestellingen via internet enorm groeit neemt ook het aantal logistieke partijen en tussen-partijen die de zendingen voor je afhandelen enorm toe. En dan zijn er nog bedrijven die meerdere vervoerders aanbieden, zoals Sendcloud. Of bedrijven als Paazl, die je helpen met een optimale mix aan bezorgopties voor je webshop. Keus genoeg dus.

Hoe maak je de beste keuze?

Om weloverwogen een keuze te kunnen maken voor een verzendpartij bepaal je vooraf wat je aan verzendmogelijkheden wilt bieden. Je kiest vervolgens de vervoerder die het beste bij die mogelijkheden past. Wil je met meerdere vervoerders werken? Overweeg dan een zogenoemde multi-carrier. Die biedt aan de voorkant van je webshop een uniforme beleving. En zorgt dat de afhandeling aan de achterkant vlekkeloos verloopt.

We geven je enkele aandachtspunten bij het maken van de juiste keuze:

  • Welke tarieven hanteert de verzendpartij?
  • Kan de verzendpartij pakketjes op je magazijnlocatie ophalen?
  • Biedt de verzendpartij ook afwijkende bezorgopties?
  • Maakt de verzendpartij ook gebruik van ophaalpunten voor klanten?

Meer weten over verzending?

Heb je een vraag over verzending? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op