Warehouse Management Systemen (WMS) voor Shopware

Voor een snelle afhandeling van een bestelling moeten de producten in je webshop natuurlijk op voorraad zijn. Daarnaast moet je ze gemakkelijk kunnen traceren en verzamelen. Als je start met je webshop kun je veel met de hand doen. Maar als het aantal orders serieuze vormen aanneemt, je magazijn groeit of je met meerdere locaties werkt, dan wil je zoveel mogelijk automatiseren. Tijd voor een magazijnbeheer tool: tijd voor een Shopware Warehouse Management System (WMS).

Wat is een WMS?

Met een goed systeem voor je warehouse management kun je alle processen van inkoop tot uitlevering stroomlijnen en optimaliseren. Als je een WMS koppelt aan je webshop kun je je voorraad real-time synchroniseren en orders automatisch ingeven. Je producten koppel je aan locaties in je magazijn(en). Zo weet je altijd waar deze zich bevinden. De betere systemen voor magazijnbeheer hebben logica voor het picken van orders geïntegreerd. Daardoor kun je sneller of tegelijkertijd orders verzamelen. En op elk moment peilingen doen om te zorgen dat je voorraad accuraat is.

Shopware warehouse management met WICS / Welpp

WICS Logistics is wat ons betreft dé partner bij uitstek als je met WMS aan de slag gaat. Zij bieden twee systemen: WICS Enterprise en WELPP. WELPP is een SaaS (Software as a Service) oplossing aan als instapmodel. Met WELPP kun je voorraadbeheer uitvoeren, orders afhandelen, je inkoop optimaliseren en communiceren met je vervoerder. Groeien je eisen op het gebied van WMS? Dan isWICS Enterprise de betere oplossing. Daarmee kun je ook kiezen voor fulfilment en zelfs een stap maken richting het geautomatiseerd verzamelen van orders. WICS biedt standaard een koppeling met Shopware die voor beide oplossingen geschikt is.

Meer weten over WMS?

Heb je een vraag over WMS? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer.

Neem contact op