Een Shopware shop bouwen: waar letten we op?

Het succes van je webshop hangt sterk samen met de technische keuzes die je maakt. Een goed ontwerp en een stabiele techniek zijn daarom belangrijke factoren. Bij Kiener heb je daar geen omkijken naar. Wij ontwerpen en bouwen een webshop in Shopware waarmee jij nu en in de toekomst je digital commerce eenvoudig kunt laten groeien.

Een herkenbaar ontwerp

Een Shopware shop moet er niet alleen goed uitzien. Hij moet ook goed werken. Ongeacht op welk apparaat of in welke browser je winkelt. Ga je het ontwerp van je huidige webshop door ons laten vernieuwen? Dan is het voor je klanten belangrijk dat je geen herkenbaarheid verliest. Want die moeten ook in je nieuwe online winkel ‘thuis’ zijn. En goed hun weg kunnen vinden.

Hoe pakken we dat aan?

Onze ontwerpers werken in twee stappen toe naar een geschikt en herkenbaar ontwerp voor je webshop. We zetten ze hieronder kort en duidelijk voor je op een rijtje.

Analyse van huidige bezoekers en statistieken
We beginnen met een analyse van de huidige bezoekers van je webshop. De gegevens die daar uitkomen leggen we naast je bezoekersstatistieken. Zo krijgen we een beeld van alle positieve en negatieve punten in je huidige ontwerp.

Ontwerpvoorstel maken uitwerken en vastleggen
Op basis van hoe je webshop er nu uitziet maken we een voorstel voor een ontwerp. We werken verschillende schermen uit, voor verschillende (mobiele) apparaten. Daarvoor gebruiken we een design-systeem. Daarin leggen we de stijl vast voor alle terugkerende elementen uit het ontwerp. Zo hoeven we bij uitbreiding van de Shopware shop niet steeds opnieuw terug naar de ontwerptafel.

Robuuste shop met Shopware

Net als het ontwerp moet ook de techniek die de bouw en de functionaliteit van je webshop mogelijk maakt, vlekkeloos werken. En dat het liefst op alle verschillende (mobiele) apparaten en browsers. De combinatie Kiener en Shopware staat daar garant voor.

Hoe pakken we dat aan?

Het traject naar een degelijke Shopware shop die werkt bestaat uit vier fases. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Een goede basis
Net als bij een huis begint de bouw van een stabiele, soepel draaiende webshop bij een stevig fundament. We zorgen daarom eerst voor de juiste installatie en basisconfiguratie van Shopware. Je kunt bij Kiener terecht voor advies over de Shopware-licentie die het beste bij jouw situatie past. En de uitbreidingen die daarbij horen.

Configuratie en inrichting op maat
Het runnen van een webshop leidt vaak tot wensen die processen zoals de afhandeling van bestellingen, de verzending van producten of de communicatie naar klanten, effectiever en makkelijker voor je zouden maken. Deze wensen zijn bijna altijd te herleiden tot functies in Shopware. Onze bouwers zorgen dat die functies afgestemd worden op jouw wensen. We nemen deze onderdelen afzonderlijk met je door. Daarna richten we de processen zo in dat iedereen er optimaal mee kan werken.

Grafische schil maken en koppelen
De schermen die uit de ontwerpfase naar voren zijn gekomen werken we in deze fase uit in een grafische schil. Die schil koppelen we vervolgens aan je webshop. De functionaliteit en het uiterlijk van je webshop komen op die manier mooi samen.

Webshop testen
We zorgen dat je webshop in verschillende browsers, op verschillende apparaten weergegeven wordt zoals het bedoeld is. We testen daarom op alle gangbare tablets en smartphones. Daarna is je webshop klaar voor gebruik. Werkt alles naar behoren? En staan alle gewenste producten er goed in. Dan staat je webshop in de startblokken om ‘live’ te gaan!

Meer weten over Shopware?

Kiener is een volledig gecertificeerde Shopware-specialist. Shopware is een krachtig, robuust open-source e-commerce platform dat zich onderscheidt door een grote mate van flexibiliteit en een zeer uitgebreide set aan marketing tools. Daarmee haal je meer uit de bezoekers en klanten van je webshop en is er volop ruimte om je digital commerce te laten groeien. Het is letterlijk en figuurlijk een platform waar je op kunt bouwen.

Lees meer over Shopware