Shopware 6: dit zijn de nieuwe functies en verbeteringen

De lancering van Shopware 6 is een feit. En dat is wel een feestje waard. Deze nieuwe versie is namelijk een grote verbetering ten opzichte van de vorige. Het belangrijkste verschil is dat Shopware 6 flexibeler en minder complex is. Wat precies de nieuwe functies en verbeteringen zijn, daar vertelt Kiener je alles over.

Shopware 6 bestaat uit 1 technologie

De technische structuur van Shopware 6 is opnieuw opgebouwd, volgens het headless commerce-principe. De grootste verandering is dat het één technologie als basis heeft. Daaraan kun je heel makkelijk externe systemen koppelen. Die externe systemen kunnen met elkaar communiceren en data delen. Zo kun je al je systemen perfect integreren. Je beheert ze namelijk allemaal op één plek. Denk bijvoorbeeld aan mobiele apps, lokale POS-systemen en nieuwe verkoopkanalen zoals voice commerce.

Zet verschillende Sales Channels op

Die nieuwe technologie betekent concreet dat je heel eenvoudig nieuwe verkoopkanalen kunt opzetten. Verkoop je producten bijvoorbeeld via Instagram- en Facebook-shops, Google Shopping of een marktplaats. Je klanten hebben via deze zogenaamde Sales Channels toegang tot je assortiment en kunnen bestellingen plaatsen en betalen. Ben je bang dat je het overzicht kwijtraakt? Niet nodig. Alle Sales Channels beheer je namelijk vanuit één overzichtelijk systeem.

Klanten inspireren met Shopping Experiences

Shopware staat bekend om de opties voor emotional shopping, oftewel de inspirerende kant van online winkelen. Dat maakt shoppen tot een belevenis voor je klant. Met de functies Shopping Worlds en Storytelling kon je al veel kanten op. Met Shopware 6 komt Shopping Experiences daarbij. Je combineert met deze optie moeiteloos content, design en commercie tot een inspirerend geheel. Via welk apparaat je klant de webshop ook bezoekt en om welk type content het ook gaat: je integreert alles naadloos. Daarnaast is het beheer van je content makkelijker. Dat komt door de voorgedefinieerde blokken en het drag & drop-systeem.

Maak flexibele regels met de Rule Builder

Het moederbedrijf van Shopware wilde graag de software meer afstemmen op het bedrijfsmodel in plaats van andersom. Met de Rule Builder van Shopware 6 is dat gelukt. Met deze nieuwe functie maak je zelf flexibele regels om prijzen, verzendkosten of inhoud aan te passen. Enkele voorbeelden zijn betalingswijze per productcategorie, klantspecifieke prijzen en verzending per klanttype. Ook kortingsacties kun je vanaf nu direct doorvoeren. Denk hierbij aan gratis artikelen en kortingspercentages. En dat allemaal zonder dat je programmeerkennis nodig hebt.

Je webshop snel online met de First Run Wizard

Een Shopware webshop beginnen is nu nog eenvoudiger. De First Run Wizard is namelijk je behulpzame assistent. Deze tool loodst je bijvoorbeeld door de installatie en configuratie van je online winkel. Daarnaast geeft de wizard advies over nuttige uitbreidingen en het selecteren van taal-plugins. Ook is een plugin van PayPal inbegrepen. Zo staat je webwinkel in een mum van tijd online.

Makkelijk je webshop beheren met Administration

Shopware 6 heeft niet langer een backend, maar een Administration-functie. Dit is de kern van de webshop. De duidelijke interface en intuïtieve navigatie maken het voor jou als eigenaar nog makkelijker om je online winkel te beheren. De pictogrammen en het kleurcoderingssysteem helpen je om het overzicht te houden. Je onderscheidt zo in een oogopslag de verschillende facetten van je webwinkel. Daardoor ben je veel minder tijd kwijt aan het beheer.

Breid internationaal uit

Heb je ambities om internationaal uit te breiden? Met Shopware 6 is dat een eitje. Er zijn namelijk verschillende internationale toepassingen toegevoegd. Zo kun je je webshop in verschillende talen weergeven. Ook de omschakeling naar andere muntsoorten is geen probleem. Je kunt zelfs verschillende btw-percentages en op regels gebaseerde prijzen invoeren. Dit gaat gewoon op de eenvoudige manier die je van Shopware gewend bent: zonder ingewikkelde programmeertaal.

Overstappen naar Shopware 6

Als je wilt overstappen naar Shopware 6, vraagt dat wel wat meer moeite. Omdat deze versie op een compleet nieuwe technologie is gebouwd, is het wat lastiger dan bij vorige updates. Er komt dan ook geen zogenaamde one-click-update. Wel komen er verschillende tools om de overstap mogelijk te maken. Bijvoorbeeld om alle gegevens te synchroniseren, zodat je die niet allemaal opnieuw hoeft in te voeren. Shopware gaat ook gratis tutorials en video’s aanbieden in de Academy-omgeving.

Hulp nodig? Schakel Kiener in

Wil je graag overstappen naar Shopware 6 en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of ben je nieuwsgierig wat in jouw situatie de beste optie is: toch nog even met Shopware 5 verder of overgaan op versie 6? Kiener staat voor je klaar. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor advies, maar ook om je webshop op te bouwen of over te schakelen. Alles wat je hoeft te doen, is even bellen of een afspraak maken.