Wat is Shopware?

Stel: je wilt een webshop beginnen. Dan heb je e-commerce software nodig om je webshop op te laten draaien. Een voorbeeld van zo’n e-commerce platform is Shopware. Wat is Shopware precies? En wat zijn de voordelen ervan voor jouw webshop? Je leest er hier alles over.

Dit houdt Shopware in

Shopware is dus een e-commerce platform. Deze open-source software vormt de basis van een webshop. Je voegt niet alleen je producten toe, maar creëert een complete beleving voor je klanten. Denk bijvoorbeeld aan lookbooks en gerichte kortingsacties. Ook als je geen verstand van HTML of CSS hebt, werk je heel makkelijk met dit platform.

Shopware: wat is er zo fijn aan?

Shopware is niet zomaar e-commerce software. Het bedrijf erachter bestaat al meer dan 18 jaar. Door die ervaring weten ze precies wat wel en niet werkt. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven als Haribo, L’Oréal en Stabilo er gebruik van maken. Hieronder vind je de voordelen van Shopware, waarmee je meteen de verschillende functies leert kennen.

Je webshop staat snel online

Een webshop (laten) bouwen is een tijdrovende klus. Toch? Niet met Shopware. Dan staat je webshop al binnen vier maanden online. Dat komt onder andere door de modulaire opbouw van de software. Daardoor heb je snel een goede basis. Als je wilt, kun je later je online winkel verder uitbouwen. Dat zorgt ervoor dat de zogenaamde time-to-market je e-commerce activiteiten niet belemmert.

Het beheer is overzichtelijk

Natuurlijk wil je je webshop snel en makkelijk beheren. Daar heb je een overzichtelijke beheeromgeving voor nodig. Shopware heeft een slimme zoekfunctie en is heel snel. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk de status van een bepaalde bestelling bekijken, producten bijwerken en een landingspagina maken. Frustraties en tijdverspilling zijn daarmee verleden tijd.

Je neemt klanten gemakkelijk mee in de wereld van je producten

Wat ook makkelijk werkt, zijn de Shopping Worlds. Met deze functie maak je supersnel aantrekkelijke lookbooks en interactieve landingspagina’s. Zo dompel je je klanten onder in de wereld van je producten. Ook kun je op allerlei manieren doelgerichte acties, zoals gesegmenteerde kortingsacties, creëren. En dat allemaal zonder kennis van HTML en CSS.

Veel mogelijkheden voor je marketing

Maar dat is nog niet alles als het gaat om marketing. Zo heb je ook de functie Product Streams. Met deze tool stel je een verzameling producten samen. Sorteer ze bijvoorbeeld op prijs of kleur. Vervolgens kun je deze selectie inzetten voor een van je acties op een landingspagina. Of maak gebruik van de functie Customer Streams. Daarmee deel je je klanten in op basis van hun shop- en bezoekgedrag. Op die manier kun je ze heel gericht aanspreken.

Koppelen en uitbreiden op een efficiënte manier

Behalve alle functies van Shopware zelf, heeft dit platform ook standaard veel integratiemogelijkheden. Daardoor kun je bijna elk systeem zonder problemen op je webshop aansluiten, met dank aan de uitbreidbare en krachtige API. Dat blijft niet beperkt tot je betaal- en verzendpartners. Ook je voorraadbeheer, kassasysteem en boekhoudpakket kun je integreren. Zo staat alles in verbinding met elkaar, wat het beheer van je webshop efficiënt en overzichtelijk houdt.

Klanten kunnen eenvoudig navigeren

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat je je online winkel makkelijk beheert en je veel handige functies tot je beschikking hebt. Maar waar het echt om draait, is je klant. Ook die heeft met Shopware niets te klagen. Klanten kunnen heel eenvoudig door je webshop navigeren: producten snel bekijken, met één klik in het winkelmandje doen en soepel bestellen. Shopware is namelijk heel goed nagegaan hoe mensen hun weg in een webshop vinden en heeft de software daar op aangepast. Je online winkel is daardoor erg gebruiksvriendelijk.

Meer betrokkenheid van je bezoekers

Een webshop is meer dan een verzameling producten op een site. Emotie en beleving vormen een belangrijk onderdeel van de klantervaring. Met Shopware zijn hier allerlei mogelijkheden voor. Laat je klant zien waar je voor staat door een sfeervolle beleving te creëren. Bijvoorbeeld door je producten op een bepaalde manier te presenteren en je verkoopproces op een unieke manier vorm te geven. Dat zorgt voor meer betrokkenheid van je bezoekers. Uiteindelijk resulteert dat in een succesvolle webwinkel.

Uitbreiding voor zakelijke markt: Shopware Enterprise

Lever je niet aan particulieren, maar heb je zakelijke klanten? Kies dan voor de Enterprise-versie van Shopware. Daar vind je een B2B Suite. In die suite maak je heel makkelijk klantspecifieke prijzen aan. Ook herhaalbestellingen, goedkeuringsflows en budgetlimieten zijn eenvoudig in te stellen. Prijsaanvragen handel je geautomatiseerd af. Deze functies besparen niet alleen jou, maar ook je zakelijke klanten veel tijd en gedoe.

Shopware ten opzichte van andere e-commerce platforms

Shopware biedt dus vele functies en uitbreidmogelijkheden. Op dat gebied is het vergelijkbaar met software als Magento. Andere vergelijkbare platforms zijn Lightspeed en Shopify. Het belangrijkste verschil is dat je met Shopware veel beter je wensen op maat kunt realiseren. Wil je een webshop die veelzijdig is en net wat meer te bieden heeft, dan is Shopware de beste keuze.

Shopware zelf gebruiken? Schakel Kiener in

Nu je weet wat Shopware is, wil je het misschien wel zelf gebruiken. Is dit het geval? Dan maakt Kiener graag kennis met je. Wij geven je verdere uitleg over de mogelijkheden. Als gecertificeerd Business Partner hebben we bovendien veel ervaring met integraties en webshops ontwikkelen. Maak gerust een afspraak!