E-commerce strategie

Overstappen naar een nieuw platform voor je webshop of een andere ontwikkelpartner doe je niet zomaar. Het is duidelijk een signaal dat je huidige situatie niet meer past bij de ambities die je hebt voor e-commerce. Wil je met Kiener en Shopware aan de slag? Dan vinden we het belangrijk om die ambities samen concreet te maken. Op die manier dragen onze inspanningen écht bij aan aan het realiseren van jouw doel: die groeit.

Hoe pakken we dat aan?

Het traject naar een webshop die meer oplevert bestaat uit drie stappen. We zetten ze hieronder duidelijk voor je op een rijtje.

Stap 1 | Doelstellingen en stappen bepalen

Voordat we voor je aan de slag gaan brengen we eerst samen jouw doelstellingen in kaart. Groei is een belangrijke, maar er kunnen ook andere doelen zijn. Daarna brengen we de stappen in kaart die deze doelen haalbaar maken. Je webshop en de techniek die daarbij hoort staat daarbij centraal. Een goed beeld van jouw situatie is noodzakelijk om het maximale uit beiden te halen.

wereld veroveren

Stap 2 | Relevante groeifactoren aanwijzen

Is het helder wat je (groei)doelstellingen zijn? Dan bepalen we welke factoren van invloed zijn op die groei. We kijken daarvoor naar het complete plaatje van je digital commerce:

  • Je webshop(s) zelf
  • De kanalen die ernaartoe leiden
  • De tools die je gebruikt op je website
  • De systemen die zorgen voor de content van je webshop
  • De afhandeling, verzending en administratie van bestellingen
Alle facetten voor succes

Stap 3 | Analyse en actieplan opstellen

Hebben we jouw digital commerce volledig in kaart gebracht? Dan analyseren we tenslotte de processen die bij de relevante factoren horen. We kijken waar de knelpunten zitten, bepalen hoe we die verhelpen en stellen verbeteringen voor.  Het eindresultaat is een overzichtelijke lijst met eisen en wensen. Een praktisch actieplan voor het optimaliseren van je e-commerce hoort daar natuurlijk ook bij. Tijd om aan de slag te gaan!

Aan de slag met jouw e-commerce strategie?

Wil je met ons aan de slag om jouw e-commerce strategie te bepalen? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op